Moje spostrzeżenia są takie, że czym bliżej Szczytna to bardziej zadbane pobocza (wycięte wysokiej trawy) posadzone młode drzewka przy trasie.grzehu82 pisze: ↑11 wrz 2023, 13:52Fajna rodzinna trasa, jechałem nią ze 2 lata temu jak jeszcze jej nie było do końca (Biskupca). Startowałem ze Szczytna i tam wracaliśmy. Zauważyłem, że popularność w sezonie nie odpowiada wielkość śmietników/ częstliwości oczyszczania przez służby komunalne gminy Szczytno. Kulała również kultura rowerzystów (śmiecenie).
Mam nadzieję że się to poprawiło.
Jeśli chodzi o śmieci, nie rzuciło mi się coś, co mógłbym napisać, że leżały jakieś śmieci, ale fakt mało koszy...
Bardzo fajne i dobrze wyposażone stacje rowerowe tylko mogły być z dwie więcej, ale to byłby luksus
Bliżej Biskupca jest nowa wieża widokowa.
Jedna uwaga trzeba mieć dużo picia, bo nie koniecznie jest gdzie kupić po trasie.
Wczoraj mieliśmy taki przypadek, że starszy Pan szedł ok.20 km od Biskupca i zatrzymał nas, bo się odwodnił, na szczęście mieliśmy zapas wody.
Można dojeżdżając do Szczytna, zajechać na BP (po prawej stronie) wypić kawę coś zjeść i wracać
A i już ludzie lokalni wychodzą naprzeciw, bo np. można kupić przy trasie pomidorki z krzaka po 4 zł