Shure v15 III L-M w srebrnej obudowie.
-
Shure v15 III L-M w srebrnej obudowie.
Witam serdecznie forumowiczów, spontanicznie zakupiłem wyżej wymieniona wkładkę.
Niestety dopiero później naszła mnie refleksja ze L-M to chyba specjalne mocowanie dla Duala a nie standard 1/2 cala. niestety zdążyłem już przelać sprzedawcy pieniądze.
Czy taka wkładka waszym zdaniem będzie identyczna z normalna czy mogą pojawić się problemy w związku z wysokością wkładki ?
Próbować się wycofać z zakupu czy tak to zostawić ?
Niestety dopiero później naszła mnie refleksja ze L-M to chyba specjalne mocowanie dla Duala a nie standard 1/2 cala. niestety zdążyłem już przelać sprzedawcy pieniądze.
Czy taka wkładka waszym zdaniem będzie identyczna z normalna czy mogą pojawić się problemy w związku z wysokością wkładki ?
Próbować się wycofać z zakupu czy tak to zostawić ?
- Jacek.TG
- Gramofon: Akai AP-306C
Re: Shure v15 III L-M w srebrnej obudowie.
Wkładka na powyższych zdjęciach ma mocowanie w standardzie 1/2 cala.
-
Mocowanie rozpoznaje nie mogę ale znalezc w necie żadnej wkładki L-M z takim mocowaniem dlatego mi to podejrzane.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wkładka po przeróbce. Ktoś wyjął środek i wsadził w korpus pod 1/2''.
Nic tylko się cieszyć?
Nic tylko się cieszyć?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
-
Ciężko powiedzieć, jeżeli będzie działać ok to chyba tak. Ale pewnie w razie sprzedaży pojawia się problemy, no i mam nadzieje ze podczas przeróbki nic nie zostało uszkodzone.
Igla ma być Jico SAS Bor użytkowana mniej niż 100 godzin ciekawe tylko jaka jest prawda
Pozdrawiam
Igla ma być Jico SAS Bor użytkowana mniej niż 100 godzin ciekawe tylko jaka jest prawda
Pozdrawiam
- pawelgrab
jeszcze nie sfinalizowana transakcja a już myślisz o sprzedaży - nowatorskie podejście
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Trochę więcej zaufania w ludzi .bagi_glogow pisze: ↑14 gru 2023, 17:52Ciężko powiedzieć, jeżeli będzie działać ok to chyba tak. Ale pewnie w razie sprzedaży pojawia się problemy, no i mam nadzieje ze podczas przeróbki nic nie zostało uszkodzone.
Pozdrawiam
A można wiedzieć ile dałeś?
Coś mi się zdaje, że Nick jakiś jak z jerkbaita .
[Sony PS X60,Nagaoka 110MP+VM540ML+Pickering V 15,Shure M75-6S, Shure V15III, Sony XL 45, pre Dyskretniok-analog] [ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
-
@pawelgrab
Z mojej strony transakcja jest sfinalizowana za wkładkę zapłaciłem. Nie chodzi o to że już myślę o sprzedaży ale wykluczyć tego nie mogę - może mi nie podejdzie? Tego nie wiem.
@Jozi
W ludzi wierzę, sam bym nikogo nie oszukał więc wychudzę z założenia że inni również są uczciwi.
Dałem niecałe 800 polskich złotych.
Na rybki czasami się jeszcze pojedzie.
Z mojej strony transakcja jest sfinalizowana za wkładkę zapłaciłem. Nie chodzi o to że już myślę o sprzedaży ale wykluczyć tego nie mogę - może mi nie podejdzie? Tego nie wiem.
@Jozi
W ludzi wierzę, sam bym nikogo nie oszukał więc wychudzę z założenia że inni również są uczciwi.
Dałem niecałe 800 polskich złotych.
Na rybki czasami się jeszcze pojedzie.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No to dobra cena jak na taki modyfikowany egzemplarz z fajną używaną igłą. Co tu stękać?
Będzie dobrze.
Będzie dobrze.
-
Wojtku stękanie mam we krwi
Według sprzedającego wkładka to oryginał, ja takiego oryginału na necie nie znalazłem dlatego pytam bardziej doświadczonej braci
Pozdrawiam
Według sprzedającego wkładka to oryginał, ja takiego oryginału na necie nie znalazłem dlatego pytam bardziej doświadczonej braci
Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Możliwe że on już taką kupił dlatego tak twierdzi. Tak czy siak, środki każdej V15 III są te same, a obudowa zewnętrzna wymienna.
-
Wojtku na taka odpowiedz czekałem, serce me oblała radość
Balem się ze podczas modyfikacji coś było podszlifowane, coś podklejone. Ale jeżeli środki są te same to kamień z serca
Pozdrawiam i dziękuję za poświęcony czas.
Balem się ze podczas modyfikacji coś było podszlifowane, coś podklejone. Ale jeżeli środki są te same to kamień z serca
Pozdrawiam i dziękuję za poświęcony czas.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Podklejone musiało być, inaczej środek nie trzymałby się obudowy
Ale w oryginale też tak jest, jak i w praktycznie każdej wkładce.
Klej z czasem potrafi puścić.
Ale w oryginale też tak jest, jak i w praktycznie każdej wkładce.
Klej z czasem potrafi puścić.
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Spoko, cena dobra.bagi_glogow pisze: ↑14 gru 2023, 20:50Wojtku stękanie mam we krwi
Pozdrawiam
Ja jak kompletowałem Shure V 15 III to za samą wkładkę dałem z przesyłka 620zł+ drewienko do obsadzenia wkładki by była w 1/2" coś ze 200zł
( drewienko z ebaya), czyli już masz 800zł.
Ty masz jeszcze igłę, która coś wartuje, generalnie jesteś igłę do przodu bo masz mocowanie na 1/2"
Pozdro.
Józek.
P.s.
Ja już też na jerku jestem od wielkiego dzwona, podobnie jak na rybkach .
[Sony PS X60,Nagaoka 110MP+VM540ML+Pickering V 15,Shure M75-6S, Shure V15III, Sony XL 45, pre Dyskretniok-analog] [ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
-
@Wojtek Mam nadzieje ze poklejone równo i tak jak to być powinno
@Jozi Mam nadzieję ze Shure z tą igłą Jico rozłoży mnie na łopatki, w tej chwili gram na Pickering xsv4000 niestety z igłą od mr.stylus, mam w planach w dalszej przyszłości dokupić lepsza igłę.
P.S. wędkarsko u mnie raz lepiej raz gorzej, praca pochlania za dużo energii. Jerk przyniósł mi 103cm szczupca, na razie mój rekord.
@Jozi Mam nadzieję ze Shure z tą igłą Jico rozłoży mnie na łopatki, w tej chwili gram na Pickering xsv4000 niestety z igłą od mr.stylus, mam w planach w dalszej przyszłości dokupić lepsza igłę.
P.S. wędkarsko u mnie raz lepiej raz gorzej, praca pochlania za dużo energii. Jerk przyniósł mi 103cm szczupca, na razie mój rekord.