Ojej....
Kable to takie dopieszczenie systemu, kiedy już w zasadzie ma się wszystko poukładane i zostaje trochę funduszy.
W gramofonie najważniejsza jest wkładka/igła.
Tu masz też trochę informacji:
Takkera nie chcę.syko pisze: ↑31 mar 2022, 11:47Poszukaj igły takiej jak w tym wątku, a będziesz zadowolony. viewtopic.php?f=59&t=18309
Czytałem całość. Nie proszę by ktoś wybrał za mnie. Chcę tylko poznać wasze zdanie. Eliptyk z Jico kontra Jico HE. Czy różnice są do wychwycenia. Cena x2. Czy sonicznie też x2 będzie? Bo jak są minimalne... Sasa może bym kupił, ale uważam, że przy wartości wkładki 100 zł to będzie już przegięcie. Zresztą HE do wkładki za stówkę...??? A może??darkman pisze: ↑31 mar 2022, 13:12Tu masz też trochę informacji:
viewtopic.php?t=3857&start=105
począwszy od postu #64 i potem #114 oraz dyskusja itd..
generalnie warto cały wątek przeczytać, "bo na forum jest wsio ino cza wiedzieć gdzie".
hi, to ten sam wątek, ale komu to przeszkadza .. Jico masz nawet z fotką na samym początku tematu.
Będzie ciężko podjąć decyzję za Ciebie, najlepiej zrób to sam
Wojtku, czy możesz zabrać głos zaczynając od postu #153? Ciekawi mnie Twoje zdanie.
Eh te kalkulacje To nigdy tak nie działa
Litości...
Też ciekawa kalkulacja. M95 zna naszym rynku wykle chodzi drożej, bo za stówę to ciężko nawet M75 kupić ostatnio.
Kup dwie i jedną potem możesz odsprzedać. Chętnych raczej nie zabraknie, bo wielu z jakiegoś powodu cyka się importu (nie zrozumiem czemu, szczególnie z UE).
Dla mnie takie porównania są ciekawostką przyrodnicżą. Różne masteringi, itd.
Popatrz na to z tej perspektywy - igła HE to szlif klasy Fine Line.
Wg JICO HE jest trwalsza od E, ale nie pamiętam już z głowy jaka to różnica wg nich.